Стара планина – Амбарица – 29 февруари – 1 март
20/11/2018

Стара планина – Амбарица – 29 февруари – 1 март

Двудневен преход до гостоприемната хижа „Амбарица“ и изкачване на едноименния връх.

ПРОГРАМАТА В ДЕТАЙЛИ

Ден 1. (29.02). София – х. „Амбарица“. Сутринта пътуваме от София до м. Смесите, където оставаме колите. Оттук до хижа „Амбарица“ се изкачваме за 4-5 часа. Настаняваме се в уютната хижа, наслаждавайки се на последните слънчеви лъчи огряващи върховете на старопланинското било.

Ден 2. (01.03). Връх Амбарица. Започваме прехода рано сутринта – около 7 ч. За 3-4 часа се изкачваме до върховете Малка Амбарица (2143 м.) и Амбарица (2166 м.). При добро време ще се насладим на прекрасни гледки към централното било на Стара планина, южна и северна България. Слизаме обратно до хижата, където обядваме и продължаваме надолу до м. Смесите, откъдето отпътуваме обратно към София.

Програмата може да претърпи промени в зависимост от метеорологичните условия!

УСЛОВИЯ

Транспорт – пътуваме с организиран транспорт или лични автомобили по целия маршрут. Разходите за транспорт се определят в зависимост от размера на групата и не са включени в организационната такса.

Настаняване – нощувката е на хижа „Амбарица“ в общи стаи.

Храна – вечеря и закуска ще можем да поръчаме на хижата. Необходими са ни санвичи за обедите в събота и неделя.

Екипировка – Зимни дрехи и обувки, резервни шапка и ръкавици, слънчеви очила и крем против изгаряне. Снегоходки, щеки и котки. Термос с топъл чай винаги е добре дошъл. Спалния чувал е препоръчителен, не е задължително да бъде зимен.

Таксата за участие е 90 лв и включва нощувка, застраховка „Злополука и спасителни“, водач. Таксата не включва транспорт.

Водач: Иван Ганев

Въпроси и уточнения – 0885 184 342 – Васил Тодев или на bikearea@gmail.com

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ БЪЛГАРИЯ

Изберете програма от падащото меню:

месояденвегетарианец


ДРУГИ ПРОГРАМИ