С настоящото предложение Ви предоставяме възможност да комбинирате работата далеч от офиса с възможността да правите кратки ежедневни пешеходни или велосипедни преходи. Действието се развива във Велинград и околностите, където съвместно с партньорите ни от семеен хотел “Деви” и Bendida Apartments, сме подготвили апетитна комбинация от уютно настаняване, топла минерална вода и разходки на чист въздух.

 

За кого
 • за всички, които могат да работят дистанционно;
 • за тези, които имат нужда да са навън през всички сезони – на колело или пеш;
 • за тези, на които докосването до природата им дава стимул да работят още по-пълноценно;
 • за тези, които не биха отказали един горещ минерален басейн;
 • …и родопските пътеки и гледки;
 • за всички, които искат да сменят обстановката и да се опитат да бъдат работни номади.

 

Предложението

В рамките на 3, 5 или 7 дни ще имате възможност:

 • да посетите пеш или с колело* интересни местности, причудливи скали, исторически забележителности в близост до Велинград;
 • да поддържате добра физическа форма чрез ежедневни 3-4 часови преходи на открито;
 • да се насладите на тонизиращото и освежаващо действие на минералната вода.

 

Примерна програма

Преди обед: работен полуден;

Следобед:  от 13 до 16 часа организирани турове в района на Велинград с опитен наш водач;

Вечер: свободна програма, тихи игри.

 

Възможности за настаняване

Семеен хотел “Деви”

Малкият и уютен семеен хотел “Деви” е разположен в близост до централната част на планинския курорт Велинград. Хотелът разполага с малък вътрешен басейн и малък външен басейн с минерална вода от лековития извор “Власа”. Водата от известния извор е с температура над 85° С и има положително въздействие при редица здравословни проблеми.

Хотелът се намира в тих район и предлага възможност за уединение и спокойна работа. Стаите разполагат с  Wi-Fi,  телевизор с кабелна телевизия, самостоятелна баня с тоалетна, хладилник и електронна система за заключване.

На разположение на гостите е малка конферентна зала за презентации.

Bendida Apartments

Двата кокетни апартамента на Bendida Apartments са в непосредствена близост до местността “Гергевана”, едно от най-популярните места за разходка край Велинград, и на пешеходно разстояние от центъра на града. Спокойствие, уют и самостоятелност са само част от предимствата им. Тук можете да отседнете, да си почивате и да работите в комфортна и удобна обстановка. В близост до апартаментите има обществени басейни и бани с минерална вода.

Апартаментите разполагат с Wi-Fi, самостоятелна кухня, спалня и всекидневна с разтегателна спалня, баня с тоалетна, тераса и барбекю в един от тях. Мястото е подходящо за до четирима души, като оптимален комфорт осигурява за двама или за семейство с деца.

 

Условия
 • предвид извънредната ситуация в сила до 21.12.2020 г., хранителните заведения към хотелите не работят. По тази причина предложението не включва храна. Възможно е на място да поръчате кетъринг или да приготвите своя собствена храна;
 • може да избирате между участие в пешеходна разходка и преход с колело в зимни условия. За велосипеден преход е необходимо да имате собствен велосипед. При необходимост можем да бъде осигурен такъв срещу наем в размер на 20 лв. / ден;
 • минималният престой е с продължителност 3 дни. Всеки от пакетите (3, 5 или 7 дни) може да започне в произволно избран ден от седмицата;
 • записването е необходимо да стане минимум два дни преди началната дата на пакета;
 • уточняващи въпроси може да отправяте на 0885 184 342;
 • предложението е валидно до края на месец февруари 2021 г.

Обекти, които ще посетим в района на Велинград

Баба и дядо

В непосредствена близост до най-популярния туристически район на Велинград – м. Гергевана и Никульова черква, се намират скаличките Баба и дядо. Скалният комплекс предоставя чудесна гледка и перспектива към масива на вр. Острец и долината на р. Луковица.

Калето

Връх Калето или Кальота предлага на туристите, както красиви гледки към Чепинската котловина, така и възможността да се разгледа едноименния археологически обект в района. Обектът представлява укрепено тракийско светилище от 5 – 1 в.пр.Хр.

Уличките и Драгиче

Уличките представляват комплекс от причудливи скални образувания, формиращи коридори (улички) помежду си, откъдето идва и наименованието им. В местността има изграден туристически заслон тип навес, подходящ за почивка и пикник.

Върбица и Славееви скали

Скалният феномен Славееви скали представлява масивна, висока над 10 м скала, предоставяща панорама към Чепинската котловина и ридовете Алабак, Каркария и Баташка планина. Обектът има и историческа стойност заради откритите следи от скално светилище от края на бронзовата и началото на желязната епоха.

Света Петка и околните селца

За любителите на селската идилия районът около село Света Петка предоставя възможност за запознаване с поминъка и бита на местните хора. Множеството махали, накацали по склоновете в тази част на Родопите, създават красиви пейзажи на фона на заснежените Рила и Пирин.

Вазова поляна

Местността Мангов лен или Вазова поляна. Носи името “Вазова поляна”, защото този район е бил посетен и описан от Иван Вазов по време на пътешествието му из Западните Родопи в края на 19ти век. На мястото има изграден заслон с маси, пейки и барбекю, който е подходящ за пикник и почивка.

Станиловец

Местността Станиловец е просторно място с впечатляващи гледки към северната част на рида Алабак и връх Милеви скали, рида Каркария и високите върхове на Баташка планина. На мястото има построени заслон и чешма, а в близост може да се разгледа едноименния археологически обект, който представлява комплекс от 7-11 могили от 5 – 1 в. пр. Хр.

Драгиново, Врани камък и Градището

Археологическият обект “Градище” се намира в землището на с. Драгиново на десния бряг на Чепинска река, която в тази част напуска котловината. Той се разпростира на площ от 3,6 дка и е ограничен от каменен зид. За разлика от останалите съоръжения от този период (5 – 1  в.пр.Хр.) тук се намират и по-ранни материали и вероятно е функционирал и през къснобронзовата епоха.

Крепостта "Цепина"

Крепостта “Цепина” е разположена на панорамно и стратегическо възвишение със стръмни и непристъпни склонове на север от с. Дорково. Археологическите проучвания на района установяват, че през ранната желязна епоха тук е имало тракийско селище, просъществувало и през римската, и късноантичната епоха. Намерени са останки от трикорабна базилика от раннохристиянската епоха (5 – 6 в.сл.Хр.), която е преустроена в еднокорабна църква по времето на Първата българска държава.

Костандово и Мел

Разположен югоизточно от град Костандово, връх Мел се издига на 1336 м.н.в. Откритите му западни склонове предлагат панорамна гледка към Чепинското корито, рида Алабак, масива на връх Голяма Сютка (2186 м.н.в) и източна Рила. На север се откроява възвишението на крепостта “Цепина” край с. Дорково.

Село Грашево и наоколо

Село Грашево е разположено на около 1200 м.н.в., на 10 км южно от Велинград. Околностите на селото, както и съседното Мечо корито предлагат чудесни условия за леки разходки. Разхождайки се в западна посока, ще се насладим на хубави гледки към високите части на Алабак, Източна Рила и масива на връх Сютка.

Велинградски пикник

Когато времето позволява т.е. имаме на разположение цял ден, ще съчетаем разходката с пикник в някое от многобройните заслончета в района на Велинград.