Рила – хижа „Грънчар“
20/11/2018

Рила – хижа „Грънчар“ 10 – 12 януари

Традиционно за последните години първият ни зимен преход за 2020та ще ни отведе в Рила планина и района на хижа „Грънчар“, върховете Сува вапа и Ковач. Нощувките са в хотел „Хелиер“ в Якоруда и хижа „Грънчар“.

ПРОГРАМАТА В ДЕТАЙЛИ

Ден.1 (10.01). С организиран транспорт или лични автомобили тръгваме от София към мястото на първата ни нощувка – хотел „Хелиер“ в Якоруда. Вечеря и свободно време за минерална вода.

Ден.2 (11.01). След закуска с автомобилите се изнасяме към Трещеник, откъдето потегляме към хижа „Грънчар“, където се очаква да пристигнем в ранния следоед. При подходящи условия ще предприемем изкачване на южно разположеният спрямо хижата – вр. Сува Вапа (2639 м). Вечерта прекарваме в хижата.

Ден.3 (12.01). В този ден, след чай и бисквитки за добро утро, приготвяме раниците и тръгваме обратно по пътя към местността Трещеник. Пътуваме към София с отбивка за гореща баня в Якоруда.

УСЛОВИЯ

Транспорт: Пътуваме с организиран транспорт или лични автомобили от и до София.

Настаняване: Първата вечер нощуваме в хотел „Хелиер“, който разполага с минерален басейн и ресторант. Втората вечер прекарваме в хижа „Грънчар“, която не се обслужва през зимният сезон, затова е необходимо да разполагаме с подходящи спални чували за по-ниски температури и собствена храна.

Храна: Осигурена закуска за събота (11.01). За останалото време осигуряваме собствена храна.

Екипировка: Подходящи дрехи и обувки за зимна планина, щеки и снегоходки, котки, челник, шапки и ръкавици, спален чувал, термос, слънчеви очила, слънцезащитен крем.

Такса за участие: 95 лв. Таксата включва настаняване със закуска в хотел „Хелиер“, нощувка на хижа „Грънчар“, застраховка “Злополука”, водач / и.

Записване: Записването става до 05.01.2020 г.

За въпроси и коментари: 0882 128 846 (Мартин) или bikearea@gmail.com

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ БЪЛГАРИЯ

Изберете програма от падащото меню:

месояденвегетарианец


ДРУГИ ПРОГРАМИ