В периода 7 – 9 февруари ще се отправим към билото на Западна Стара планина. Ще направим преход по основното било между прохода Петрохан и връх Ком.
16/01/2019

Стара планина – Петрохан и Ком – 7 – 9 февруари

В периода 7 – 9 февруари ще се отправим към билото на Западна Стара планина. Ще направим преход по основното било между прохода Петрохан и връх Ком. Ето и подробности:

ПРОГРАМАТА В ДЕТАЙЛИ

Ден.1 (07.02). Следобяд пътуваме с организиран транспорт или лични автомобили от София до прохода Петрохан. Настаняваме се за нощувка в творческа къща „Петрохан“.

Ден.2 (08.02). След закуска поемаме по билото в западна посока. Преминаваме през местностите Паралини и Клисурски суват, за да достигнем района на Комовете. При подходящи условия подсичаме Малък Ком и се изкачваме на връх Ком (2016 м.). Следва спускане към старата хижа „Ком“, където оставаме за нощувка.

Ден 3 (09.02). В неделя се връщаме обратно по билото към прохода Петрохан, откъдето пътуваме към София.

УСЛОВИЯ

Транспорт: Пътуваме с организиран или личен транспорт от и до София. Разходите за транспорт се поделят в зависимост от броя на участниците в събитието.

Настаняване: Настаняваме се в туристическа база на прохода Петрохан и страта туристическа хижа „Ком“.

Храна: вечеря и закуска ще можем да поръчаме в хижите. Можем да носим и собствена храна. Необходимо е да си предвидим сандвичи за събота и неделя..

Екипировка: Подходящи дрехи и обувки за зимна планина, щеки и снегоходки, челник, шапки и ръкавици, термос, слънчеви очила, слънцезащитен крем.

Такса за участие: 110 лв. Таксата включва настаняване, застраховка „Злополука и спасителни“, водачи по маршрута.

Записване: Краен срок за записване 01.02.2020 г

Водач: Иван Ганев

За въпроси и коментари: 0885 184 342 (Васил Тодев) или bikearea@gmail.com

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ БЪЛГАРИЯ

Изберете програма от падащото меню:

месояденвегетарианец


ДРУГИ ПРОГРАМИ