16/01/2019

Стара планина – Петрохан и Тодорини кукли 26 – 27 януари

В периода 26 – 27 януари ще се отправим към билото на Западна Стара планина. Ще отседнем в района на прехода Петрохан и ще направим преходи на изток към връх Тодорини кукли (1785 м.н.в) в събота и на запад в посока Ком в неделя. Ето и подробности:

ПРОГРАМАТА В ДЕТАЙЛИ

Ден.1 (26.01). В 8:00 потегляме от София с организиран транспорт или лични автомобили в зависимост от големината на групата. За около час и половина достигаме района прохода Петрохан, където се настаняваме т.е. оставяме багажа, взимаме най-необходимото и поемаме по билото в източна посока. Продължителноста на прехода в едната посока е около 3 часа, за които преодоляваме денивелация от около 400 метра. Следобед се връщаме по същия път до хижата, където оставаме за нощувка.

Ден.2 (27.01). След закуска събираме багажа и се отправяме по основното било в западна посока. Подминаваме връх Зелена глава и следвайки билото достигам възмишението Щърковица (1620 м.н.в), от което се открива хубава гледка за север към Берковица и Дунавската равнина. Връщаме се обратно до Петрохан, откъдето пътуваме обратно към София.

УСЛОВИЯ

Транспорт: Пътуваме с организиран или личен транспорт от и до София. Разходите за транспорт се поделят в зависимост от броя на участниците в събитието и ще бъдат определение в последния момент.

Настаняване: Настаняваме се в туристическа база на прохода Петрохан.

Храна: вечеря и закуска ще можем да поръчаме в хижата, където можем да носим и собствена храна. Необходимо е да си предвидим сандвичи за събота и неделя..

Екипировка: Подходящи дрехи и обувки за зимна планина, щеки и снегоходки, челник, шапки и ръкавици, термос, слънчеви очила, слънцезащитен крем.

Такса за участие: 80 лв. Таксата включва настаняване, застраховка „Злополука и спасителни“, водачи по маршрута.

Записване: Краен срок за записване 21.01.2019г

Водач: Мартин Георгиев

За въпроси и коментари: 0885 184 342 (Васил Тодев) или bikearea@gmail.com

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ БЪЛГАРИЯ

Изберете програма от падащото меню:

месояденвегетарианец

ДРУГИ ПРОГРАМИ