20/11/2018

Пирин – Спано поле 08 – 10 март

През месец март ще се отправим към любимия район на Спано поле в Пирин. Ще нощуваме в едноименния заслон и ще направим излизания към красивата Синаница и върховете на основното пиринско било.

ПРОГРАМАТА В ДЕТАЙЛИ

Ден 1. (08.03.). В петък следобяд пътуваме с организиран транспорт до местността Попина лъка над Сандански и привечер на челници се изкачваме до заслон Спано поле (около 3 часа), където се настаняваме за следващите две вечери. Заслона е отоплен и уютен.

Ден 2. (09.03). Този ден се отправяме северозпадно от заслона, прекосявайки циркусите Малко и Големо Спано поле. В зависимост от условията се изкачваме до Синанишкото било и се наслаждаваме на гледки към едноименния циркус и върховете на карстовото било. Следобяда се прибираме в заслона.

Ден 3. (10.03). След закуска в неделя се изкачваме към основното пиринско било в посока връх Бъндеришки чукар. Следобяд се спускаме през Атмегдан и Арнаутските гробища до Попина лъка, откъдето пътуваме обратно към София.

УСЛОВИЯ

Транспорт: От София до началната точка на прехода и обратно до София пътуваме с организиран транспорт или лични автомобили. Таксата за транспорт се разпределя между участниците в събитието.

Настаняване: и двете вечери нощуваме в заслон „Спано поле“. Столовата на заслона, както и спалните помещения разположени над нея са отоплени. При недостатъчно места се ползват и бунгалата, които не се отопляват. Ползваме спални чували.

Храна: домакините в заслона предлагат храна (супи и скара). Можем да носим и собствена такава.

Екипировка: дрехи и обувки подходящи за зимна планина, снегоходки и щеки, пикел и котки, шапки, ръкавици, слънчеви очила и т.н. Не прекалявайте с багажа, защото все пак ще го носим на гръб.

Такса за участие: 125 лв

Таксата включва: настаняване, застраховка „Злополука и спасителни“, водачи.

Записване: записването става до 01 Март, чрез заявне желание по електронна поща на bikearea@gmail.com.

За въпроси и коментари: 0885 184 342 (Васил) или bikearea@gmail.com

Водач: Васил Тодев

ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ БЪЛГАРИЯ

Изберете програма от падащото меню:

месояденвегетарианец

ДРУГИ ПРОГРАМИ