Пирин – Спано поле 21 – 23 февруари
01/01/2021

Пирин – Спано поле и наоколо

В началото на март ще се отправим отново към любимия район на Спано поле в Пирин. Ще нощуваме в едноименния заслон и ще направим излизания към красивата Синаница и върховете на основното пиринско било.

ПРОГРАМАТА В ДЕТАЙЛИ

Ден 1. (05.03). В петък следобяд пътуваме с организиран транспорт или лични автомобили до местността Попина лъка над Сандански и привечер на челници се изкачваме до заслон Спано поле (около 3 часа), където се настаняваме за следващите две вечери. Заслона е отоплен и уютен.

Ден 2. (06.03). Този ден (при подходящи условия) се отправяме северозпадно от заслона, прекосявайки циркусите Малко и Големо Спано поле. В зависимост от условията се изкачваме до Синанишкото било и се наслаждаваме на гледки към едноименния циркус и върховете на карстовото било. Следобяд се прибираме в заслона.

Ден 3. (07.03). След закуска в неделя се изкачваме към основното пиринско било в посока връх Бъндеришки чукар. Следобяд се спускаме през Атмегдан и Арнаутските гробища до Попина лъка, откъдето пътуваме обратно към София.

УСЛОВИЯ

Транспорт: от София до началната точка на прехода и обратно до София пътуваме с организиран транспорт или лични автомобили. Таксата за транспорт се разпределя между участниците в събитието.

Настаняване: и двете вечери нощуваме в заслон “Спано поле”. Столовата на заслона, както и спалните помещения разположени над нея са отоплени. При недостатъчно места се ползват и бунгалата, които не се отопляват. Ползваме спални чували.

Храна: домакините в заслона предлагат храна (супи и скара). Можем да носим и собствена храна.

Екипировка: дрехи и обувки подходящи за зимна планина, гети, снегоходки и щеки, пикел и котки, шапки, ръкавици, слънчеви очила и т.н. Не прекалявайте с багажа, защото все пак ще го носим на гръб.

Наем на снегоходки: 5 лв за ден

Такса за участие: 140 лв

Таксата включва: настаняване, застраховка “Злополука и спасителни”, водачи.

Записване: записването става до 28.02.2021 г.

За въпроси и коментари: tours.bikearea@gmail.com или на 0885 184 342 – Васил

Водач: Васил Тодев

*Програмата може да претърпи промени според метеорологичните условия, състоянието на групата и по преценка на водача.

    ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ БЪЛГАРИЯ

    Изберете програма от падащото меню:

    месояденвегетарианец

    ДРУГИ ПРОГРАМИ