Пирин – Тевно езеро 12 – 15 март

В края на февруари ще се отправим към живописния циркус Белемето и заслон “Тевно езеро”, разположени в сърцето на Пирин. Прехода е четиридневен с нощувки на хижа “Беговица” и заслон “Тевно езеро”. 

ПРОГРАМАТА В ДЕТАЙЛИ

Ден 1. (25.02). Пътуваме следобяд с организиран превоз или лични автомобили до местността Попина лъка над Сандански. Привечер правим преход на челници до хижа “Беговица” (1.5 часа), където оставаме за нощувка.

Ден 2. (26.02). След закуска поемаме към Тевно езеро. В зависимост от условията използваме маршрут по долината на Беговица или по Мозговица. За около 6 часа достигаме заслона. Оставяме багажа, правим кратка почивка и ако условията позволяват правим излизане към връх Момин двор. Вечерта нощуваме в заслона.

Ден 3. (27.02). Този ден ще прекараме в района на Тевно езеро. При подходящи условия ще направим кръгов маршрут, излизайки към валявишкото било. При лоши метеорологични условия ще играем домино в заслона. Втора нощувка на Тевно езеро.

Ден 4. (28.02). Връщаме се обратно до Попина лъка по долината на Мозговица. Отпътуване към София.

УСЛОВИЯ

Транспорт: От София до началната точка на прехода и обратно до София пътуваме с организиран транспорт или лични автомобили. Стойността на транспорта се разпределя между участниците в събитието.

Настаняване: първата вечер нощуваме в хижа “Беговица”. Хижата е отоплена и предлага храна. Втората и третата вечер нощуваме в заслон “Тевно езеро”. На “Тевно езеро” нощуваме в общо помещение и е необходимо всеки да има подходящ спален чувал.

Храна: можем да разчитаме на сготвена храна в хижа “Беговица” и на заслон “Тевно езеро”. За дневните преходи е необходимо да си подготвим сандвичи.

Екипировка: дрехи и обувки подходящи за зимна планина, гети, снегоходки и щеки, пикел и котки, шапки, ръкавици, слънчеви очила и т.н. Не прекалявайте с багажа, защото все пак ще го носим на гръб.

Наем на снегоходки: 5 лв за ден

Такса за участие: 160 лв. Таксата включва настаняване в изброените места, застраховка “Злополука и спасителни”, водачи.

Записване: записването става до 20 февруари или до достигане на максималния размер на групата – 12 души.

За въпроси и коментари: tours.bikearea@gmail.com или на 0886 689 984 – Васил Тодев

Водачи: Димитър Грозданов, Васил Тодев

*Програмата може да претърпи промени според метеорологичните условия, състоянието на групата и по преценка на водача.

    ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ БЪЛГАРИЯ

    Изберете програма от падащото меню:

    месояденвегетарианец

    ДРУГИ ПРОГРАМИ