01/01/2021

Рила, Родопи и минерална вода

Тазгодишното издание на прехода до района на хижа “Грънчар” ще бъде по-различно. Планираме две нощувки в хотел “Хелиер” в Якоруда, излизане до връх Суха вапа (2639 м) и кратък преход в района на село Смолево в Родопите.

ПРОГРАМАТА В ДЕТАЙЛИ

Ден 1.(12.02). С лични автомобили пътуваме към мястото за нощувка – хотел “Хелиер” в Якоруда. Вечеря и свободно време за минерална вода.

Ден 2.(13.02). След ранна закуска с автомобилите се качваме до Трещеник, откъдето поемаме към местността Нехтеница. Оттук започва същинското изкачване по склоновете на връх Суха вапа. При подходящи условия изкачването на върха отнема около 3 часа. Усилието си заслужава, защото при хубаво време гледаката от върха във всички посоки е чудесна. Следобед се връщаме по същия път до Трещеник и с колите пътуваме обратно до Якоруда за възстановителна баня в минералния басейн и втора нощувка.

Ден 3.(14.02). Деня на Трифон Зарезан ще бъде по-лежерен. От Якоруда правим сравнително кратък трансфер до района на селата Смолево и Бел камен. От тази изходна точка ще направим 2 – 3 часова обиколка из живописните махали накацали по склоновете на Велийшкия дял на Родопите, наслаждавайки се на хубави гледки към Рила. Привечер пътуваме обратно към София.

УСЛОВИЯ

Транспорт: Пътуваме с лични автомобили от и до София. При необходимост можем да съдействаме с осигуряването на транспорт.

Настаняване: Две вечери нощуваме в хотел “Хелиер”, който разполага с минерален басейн и ресторант.

Храна: Осигурени са закуски за събота и неделя. За преходите е необходимо да си носим сандвичи, а вечерите ще можем да се храним в ресторанта на хотела.

Екипировка: Подходящи дрехи и обувки за зимна планина, щеки и снегоходки, котки, челник, шапки и ръкавици, термос, слънчеви очила, слънцезащитен крем.

Наем на снегоходки: 5 лв за ден

Такса за участие: 120 лв. Таксата включва настаняване със закуска в хотел “Хелиер”, застраховка “Злополука”, водач. Таксата не включва транспортни разходи, вечери и напитки в хотела.

Записване: Записването става до 05.02.2021 г.

За въпроси и коментари: tours.bikearea@gmail.com или на 0882 128 846 – Мартин

*Програмата може да претърпи промени според метеорологичните условия, състоянието на групата и по преценка на водача.

    ФОРМА ЗА ЗАПИСВАНЕ БЪЛГАРИЯ

    Изберете програма от падащото меню:

    месояденвегетарианец

    ДРУГИ ПРОГРАМИ